Pagina's

vrijdag 22 februari 2019

Kruidige mocktail van bloedappelsien

Tournée Minerale zit er alweer bijna op. Nog een grote week en dan is het gedaan. Niet dat ik het lastig had om een maand lang geen alcohol te drinken, integendeel. Ik vind dit een heel leuk initiatief en het doet me steeds meer stil staan bij het gebruik van alcohol. Je zou ervan verschieten hoeveel redenen een mens heeft om een glaasje te drinken. 

Gelukkig wordt de keuze aan niet-alcoholische dranken steeds ruimer. De frisdranken en watertjes kunnen we al snel inruilen voor heerlijke mocktails. 

Hoewel ik me er deze keer wat gemakkelijk van af gebracht heb met het kopen van kant en klare niet-alcoholische dranken waar er dan terug een bom aan suikers in zit. Dus echt gezond kan je dit dan ook niet noemen hé.

Om dit schuldgevoel te compenseren wou ik toch wel één 'gezonde' mocktail maken. Niet al te moeilijk om te beginnen en ook eentje dat de kids weten te appreciëren. 
Toen vond ik deze, een kruidige mocktail van bloedappelsien. Eentje waar je niet al te veel ingrediënten voor nodig hebt en die snel klaar is.Boodschappenlijstje voor 1 glas:

100 ml bloedappelsien
100 ml tonic
1 eetlepel vlierbloesemsiroop
takje tijm
ijsblokjes (optioneel)


Doe de vlierbloesemensiroop, bloedappelsien en tonic in een glas. 

Doe er eventueel de ijsblokjes bij en werk af met een takje tijm.

Santé!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten