Pagina's

zondag 10 februari 2019

Cannelloni met boerenkool en ricotta

  • Deze week zat er in ons groentepakketje terug boerenkool. Je weet wel, die superfood die momenteel erg in is. 
  • Echt fan van deze groente ben ik niet. Het is niet dat deze een aparte smaak of geur heeft maar het kan me niet echt bekoren.
  • As usual werd het terug een speurtocht om een recept te vinden waarin boerenkool lekker smaakt en dat kids proof is. Een echte uitdaging!
  • En toen vond ik dit receptje die bij iedereen in de smaak viel.


  • Boodschappenlijstje:

  • 12 cannelloni
  • 150 g boerenkool, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 80 g parmezaan, geraspt
  • 200 g ricotta
  • 60 g bloem, gezeefd
  • 500 ml melk
  • 15 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 snufjes nootmuskaat
  • peper en zout
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Blancheer de boerenkool een kwartiertje zacht in kokend water.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Stoof de ui met de knoflook enkele minuten glazig en voeg dan de ricotta en de boerenkool toe. Neem de pan van het vuur en strooi er 60 gram parmezaan bij. Kruid bij met peper en zout.
  • Vul de cannelloni met het mengsel en leg deze in een ovenschaal.
 
  • Smelt de boter in een pannetje. Strooi er de bloem bij en roer tot een roux. Kruid bij met de nootmuskaat en schenk er daarna geleidelijk aan de melk bij. Roer tot een bechamelsaus.
  • Laat de bechamelsaus wat afkoelen. 
  • Giet de bechamelsaus over de cannelloni. Let op dat deze niet meer te warm heeft anders kan het zijn dat de cannellonibuisjes openkomen.
  • Strooi er nog een laagje parmezaan over.
  • Bak de cannelloni 30 minuten gaar in de oven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten