zondag 30 april 2017

Paaseitjes à volonté

Ik weet niet of dit bij jullie ook het geval is maar ieder jaar hebben wij paaseitjes à volonté.  

En na een tijdje komt dit wel onze oren uit om paaseitjes te eten. Niet dat ik ooit chocolade beu kan worden maar toch om ieder keer hetzelfde te eten is dit na een tijdje toch een beetje saai, niet? 

Dus tijd om deze eitjes een nieuwe bestemming te geven. 






1. Maak een heerlijk tasje chocolademelk 

Warm de melk op en laat er de chocolade eitjes in smelten. 

2. Maak je eigen choco-pasta. 

Zie hier voor een heerlijk receptje 


3. Studentenhaver als tussendoortje






150 gram fondantchocolade 

100 gram noten, rozijn, muesli, ... 

Breek de chocolade in stukjes en laat ze smelten au bain marie op een héél zacht vuur (maar let op dat er geen spatje water bij komt!). 

Leg op een koud werkvlak (of een snijplank, 'gekoeld' in de diepvriezer) een groot vel bakpapier. Schep met een lepeltje, op voldoende afstand van elkaar, hoopjes gesmolten chocolade op het bakpapier. Druk ze een beetje plat met de rug van het lepeltje. Strooi op elk chocolaatje een beetje noten, rozijnen of muesli. Laat afkoelen en opstijven. 

4. Chocomousse als dessert

Op de site van dagelijkse kost vind je een heerlijk en eenvoudig recept om chocomousse te maken.


 
Weten jullie nog receptjes om die eitjes in kwijt te spelen, laat het me gerust weten!