woensdag 29 maart 2017

Een boterham met choco

Een boterham met choco, wie lust er dit nu niet? Vaak koop ik choco in de winkel, maar eigenlijk gaat er niks boven zelfgemaakt choco.

Daarom geef ik jullie mijn choco-receptje. (ooit eens gevonden op het internet)



Boodschappenlijstje:

100 gram pure chocolade
1 vanillestokje
20 cl room
100 gr acacia honing of glucosesiroop* 
50 gr gezouten boter

Hoe maak je het:

Doe de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom. 

Doe room in een kookpot. Snij het vanillestokje middendoor en haal er het merg uit. Doe het merg en het stokje bij de room. Breng de room aan de kook.

Haal de room van het vuur en haal het vanillestokje eruit. Voeg de honing/glucosesiroop aan de room toe.
Goed roeren!

Giet de warme massa op de chocolade. Roer goed tot de chocolade gesmolten is.

Doe de gezouten boter in kleine stukjes bij de gesmolten chocolade en roer tot je een homogene massa krijgt.

Doe de choco in potjes en bewaar ze in de frigo.

En dan smullen maar!


*Glucosesiroop kan je oa vinden bij Horeca Total. Opgepast als je deze gebruikt want het is een plakkerige boel en de siroop wordt redelijk snel hard.