zaterdag 7 januari 2017

Mueslirepen

Hoewel de feestdagen voorbij zijn, is de maand januari bij ons nog een maand van eten en drinken. Je kent het wel, nieuwsjaarsdrink met het werk, late nieuwjaarsfeestjes met familie en vrienden en dan nog niet te vergeten de verjaardagen die we deze maand hebben. Ieder weekend staat er wel een etentje op de kalender. 
Daarom probeer ik een beetje de balans te vinden tussen in de week gezond eten en in het weekend wat 'ongezonder'.

Na wat surfen op het web vond ik dit receptje om mueslirepen te maken. Ze smaken zo goed dat ik dit met jullie wil delen.


Boodschappenlijstje:

260 gram havervlokken
120 gram noten/zaden 
150 gram ontpitte dadels of abrikozen
rasp van een bio citroen
2 el kaneel (naar wens)
140 gram honing
4 el water
4 el olie

Hoe maak je het:

Snij de dadels fijn en hak de noten in grove stukken. Doe de haver, noten, zaden, dadels, citroenrasp en kaneel in een kom en meng door elkaar.


x


In een pannetje verwarm je de honing tot het zeer vloeibaar is. Voeg dan water en olie toe.
Voeg het honingmengsel toe aan het havermout mengsel, roer er helemaal doorheen zodat er een kleverige massa ontstaat. Is het mengsel nog wat droog? Voeg dan wat extra honing toe.
Bekleed een bakblik met bakpapier en stort het mengsel erin. Eventueel beetje aanduwen.

Ongeveer 30 minuten op 200 graden in de oven bakken.
Laat het eventjes afkoelen tot het baksel wat steviger voelt. Snij dan met een mes reepjes uit.
Smakelijk!