dinsdag 1 november 2016

Broodje kaas

Als er één ding is wat ik echt iedere dag zou kunnen eten, dan is het kaas. Zoveel soorten om van te proeven, zoveel gerechten die je kan klaarmaken. I just love it! (buiten geitenkaas want die lust ik niet, de smaak bevalt me gewoon niet)

Gisterenavond hebben wij kaasfondue gegeten maar niet de kaasfondue die je kent. Neen kaasfondue in brood. Het is zo simpel om klaar te maken.


Je hebt er enkel voor nodig:


een groot rond ongesneden bruinbrood

kaas in een ronde vorm (camembert bv)
bieslook


Hoe maak je het:


Snij een hoedje van het brood en neem het middenste van het brood eruit. Niet wegsmijten je kan dit nog gebruiken om straks in de kaas te doppen.


Leg nu je kaas in het brood. 






Wikkel het brood in aluminiumfolie en plaats het zo'n 30 minuten in de oven op 180°. De kaas moet mooi gesmolten zijn. Wij kozen voor Camembert maar die moest wel iets langer dan 30 minuten in de oven.



Als de kaas voldoende gesmolten is, haal je het brood uit de oven. Haal het uit de folie en werk nog wat af met gesneden bieslook snippers.


Dop nu je broodrestjes in de kaas. Wij aten hierbij ook nog krielpatatjes met spek errond. 






Smakelijk.