zaterdag 8 oktober 2016

Quiche met pompoen en spek


Herfst! Love it! De blaadjes die van de bomen vallen, het najaars zonnetje en de pompoentjes. In de winkel kan deze dagen verschillende soorten kopen. 

De butternut die ik gebruikte voor dit recept kwam niet uit de winkel maar rechtstreeks uit onze moestuin. Deze ochtend vers geplukt of liever van de plant gesnokt want ik had een mesje vergeten .... en vanmiddag verwerkt in een quiche die in no-time klaar is.



Boodschappenlijstje (4 pers)

  • 3 eieren
  • 1 geraspte nootmuskaat
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 500 gram pompoen (ik koos voor butternut)
  • Spek in blokjes gesneden (gezouten of gerookt)
  • 250 g ricotta




















Hoe maak je het?:

Snij de pompoen in kleine blokjes, leg ze in een schotel en stoom ze zo'n 5 à 7 minuten. Ik stoomde ze in de microgolfoven. Zorg dat ze nog een beetje knapperig zijn want ze garen nog wat verder in de oven.

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ricotta, de eieren en de Parmezaanse kaas met de garde. Breng op smaak met peper en zout en muskaatnoot. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm.

Breng de uitgelekte pompoenblokjes op smaak met peper en zout. Verdeel deze over de taartbodem en giet er het eiermengsel over. Bak zo'n 30 min. in de oven.

Serveer warm met een slaatje erbij.





Smakelijk!