zondag 21 augustus 2016

Vanillewafeltjes


Vandaag geen al te best zomerweer. Eigenlijk een beetje herfstweer. Ideaal om deze vanillewafeltjes te bakken. Met een tasje thee erbij smaakten ze heerlijk.




Boodschappenlijstje (voor zo’n 15 stuks):

250 g patisseriebloem
200 g boter
150 g suiker (optie: waarvan 1/3 vanillesuiker
3 eieren
1⁄4 koffielepel bakpoeder
1⁄2 eetlepel puddingpoeder vanille
1⁄2 vanillestokje
1 snuifje zout


Hoe maak je het?

Laat de boter smelten op een zacht vuurtje. Het is niet de bedoeling dat de boter kleurt.
Neem de mengkom en doe hierin de bloem en de suiker. Voeg ook het bakpoeder en het puddingpoeder toe.
Snij de vanillestok overlangs en schraap uit elke helft de vanillezaadjes. Doe de vanille bij het bloemmengsel. Voeg ook een snuifje zout toe.
Meng alles goed.
Breek de eieren één voor één in de kom tot je een egaal beslag verkrijgt.
Alles goed mengen en schenk er vervolgens de gesmolten boter bij.
Zet het beslag minstens een uur in de koelkast. Het beslag moet opstijven.

Als het beslag opgesteven is kan je beginnen met bakken.
Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand.
Haal het beslag uit de koelkast en schep er met een eetlepel een balletje uit.
Leg twee balletjes beslag naast mekaar in het wafelijzer en bak ze tot twee goudbruine wafeltjes. Gebruik een (prik)vork om de wafels uit het ijzer te halen.
Leg de gebakken wafels op een rooster zodat ze kunnen afkoelen.
(bron: dagelijk kost jeroen meus)

Je kan gerust aan het beslag suikerbolletjes toevoegen om suikerwafeltjes te maken.