Donderdag veggiedag, of dat probeer ik
toch iedere week vol te houden. Deze avond aten we Falafelwrap met Tzaziki.
Toen ik het recept begon door te lezen, kreeg ik al een lichte paniek aanval
toen ik bij het stuk van de falafelpasta kwam. 'Bij voorkeur een dag op
voorhand maken'. Oh neen, dacht ik, dat gaat hier zo mislukken.
Zag dan ook dat
ik geen eieren in huis had. En naar de winkel rijden, zag ik niet meer zitten.
Daarbij zat ik hier met een uitgehongerde peuter en een oververmoeide kleuter. (Om
hen wat af te leiden, heb ik ze gewoon voor de tv gezet. Pedagogisch niet
altijd verantwoordt, maar wie zal daar nu moeilijk over doen ;-) diegene die
kinders hebben verstaan mij volledig.)
Dan maar een eigen twist aan de
falafelpasta gegeven om toch binnen de 20 minuten eten op tafel te zetten.
Maar aan jullie geef ik het originele
recept mee. Kwestie van het veilig te spelen :-)
Boodschappenlijstje: (4 personen)
• maistorilas (21 cm)
• 1 krop ijsbersla
• 1 komkommer
• blik maiskorrels van 250 g
• olijfolie
• flinke bos peterselie, grof gehakt
• 1 l zonnebloemolie
falafelpasta (bij voorkeur een dag van tevoren maken)
• 600 gram kikkererwten
• 1 sneetje witboord in kleine stukjes zonder de korst
• 2 el bloem
• 2 flinke tenen knoflook
• 1 ei
• 1 ui, in blokjes gesneden
• 4 el peterselie, fijngehakt
• 1 el geelwortel (kurkuma)
• 1 el komijn
• 1 el tahin
• peper en zout
Tzatziki
• 250 g turkse yoghurt
• 2 tenen knoflook, geperst
• ½ komkommer, heel fijn gesneden
• flinke scheut olijfolie
• peper en zout
• 1 krop ijsbersla
• 1 komkommer
• blik maiskorrels van 250 g
• olijfolie
• flinke bos peterselie, grof gehakt
• 1 l zonnebloemolie
falafelpasta (bij voorkeur een dag van tevoren maken)
• 600 gram kikkererwten
• 1 sneetje witboord in kleine stukjes zonder de korst
• 2 el bloem
• 2 flinke tenen knoflook
• 1 ei
• 1 ui, in blokjes gesneden
• 4 el peterselie, fijngehakt
• 1 el geelwortel (kurkuma)
• 1 el komijn
• 1 el tahin
• peper en zout
Tzatziki
• 250 g turkse yoghurt
• 2 tenen knoflook, geperst
• ½ komkommer, heel fijn gesneden
• flinke scheut olijfolie
• peper en zout
Hoe maak je het?:
1 Doe alle ingredienten voor de falafelpasta in een kom en
pureer het tot een grove pasta. Rol er zo’n 40 a 50 balletjes van ter
grootte van een bitterbal.
2 Frituur de balletjes mooi bruin in de hete zonnebloemolie. Je
kunt een diepe pan of frituurpan gebruiken. Houd ze goed in de gaten
want het gaat snel. Laat ze uitlekken in een kom bedekt met
keukenpapier.
3 Meng alle ingredienten voor de tzatziki in een kom en breng op smaak met peper en zout.
4 Snijd de ijsbergsla in stukjes, de komkommer in dunne halve-maantjes en zet dit klaar met de overige peterselie, tzatziki en de mais.
5 Verwarm de wraps volgens de instructies op de verpakking. En vul ze vervolgens met de sla, komkommer, mais, tzatziki en wat peterselie. Breek de falafelballetjes een beetje open om ze mooi over de wrap te verdelen.
3 Meng alle ingredienten voor de tzatziki in een kom en breng op smaak met peper en zout.
4 Snijd de ijsbergsla in stukjes, de komkommer in dunne halve-maantjes en zet dit klaar met de overige peterselie, tzatziki en de mais.
5 Verwarm de wraps volgens de instructies op de verpakking. En vul ze vervolgens met de sla, komkommer, mais, tzatziki en wat peterselie. Breek de falafelballetjes een beetje open om ze mooi over de wrap te verdelen.
Smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten