Pagina's

woensdag 27 april 2016

Chocolade-sinaasappelbiscuitjes

Terwijl ik hier zit te bloggen, ben ik aan het smullen van deze heerlijke koekjes. Het weer dwong mij er min of meer toe om iets lekkers te bakken want mensen lief wat een weertje is me dat de laatste tijd. Ik denk dat we gewoonweg de lente en zomer overslaan en terug naar de herfst gaan. Maar soit, weer of geen weer ik sta altijd graag in de keuken om iets te voorschijn te toveren. Vandaag werd dat deze super gemakkelijke chocolade-sinaasappelbiscuitjes.


Boodschappenlijstje (voor 30 stuks) 
6 el ongezouten boter
6 el fijne suiker
1 ei
1 el melk
225 gram bloem
2 el cacaopoeder

Glazuur
175 gram bloemsuiker
3 el sinaasappelsap
25 gram pure chocolade


Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Kop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel. Klop het ei en de melk erdoor. Zeef de bloem en het cacaopoeder en meng ze er geleidelijk door tot er een soepel deeg ontstaat.

Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van +/- 0,5 cm. Gebruik een uitsteekvorm naar wens en steek zoveel mogelijk koekjes uit. Leg de koekjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Bak ze zo'n 10 à 12 minuten in de oven.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Voor het glazuur doen we de poedersuiker in een kom en roer het sinaasappelsap door zodat er een glazuur ontstaat dat aan je lepel blijft plakken. Smeer het glazuur op de koekjes en laat het stollen.

Laat ondertussen de chocolade au bain marie smelten, mag ook in de micro maar zorg ervoor dat ze niet verbrandt. Druppel dan de gesmolten chocolade (ik gebruikte hiervoor een chocolade pen) ervoor en laat stollen.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten