Pagina's

woensdag 30 maart 2016

DIY: Gepimpte bloempot

De paasvakantie is terug van start gegaan en dat wil zeggen de kids entertainen bij 'vandaag-is-het-helaas-geen-weer-om-buiten-te-gaan'.
Aangezien eergisteren zo'n dag was, moest ik iets uit mijn mouw schudden om hen wat bezig te houden.
Dus waarom laat ik hen niet schilderen dacht ik. Alles werd klaargezet. Schilderschortjes werden terug bovengehaald en het idee werd door Alyssa met het nodige enthousiasme onthaald. Elena daarentegen wist niet zo goed wat ze kon verwachten. Ze begreep dan ook niet zo goed dat je de verf niet mocht opeten en dat ze enkel op haar blaadje mocht stempelen/verven. 

Zelf ben ik ook aan het verven gegaan. Ik had nl. iets gezien op Pinterest wat ik wel leuk vond en wat je eigenlijk ook wel met de kindjes kan doen.  

Wat je ervoor nodig hebt is:

* terracotta bloempot(ten)
* zwarte schoolbordverf 
* eventueel andere verf (zoals plakaatverf)
* sjabloon
* penselen
* papier
* schaar/breekmes
* plakband
* krijt


                   


De bloempot verfde ik wit en liet deze drogen. Je kan dit ook in een andere kleurtje doen of helemaal niet verven.
Ondertussen tekende ik een wolk op papier en knipte het middelste gedeelte uit. Op het sjabloon is dit het blauwe gedeelte. Je moet ervoor zorgen dat je enkel nog de lijnen van je tekening ziet. 
Leg je sjabloon op de bloempot en kleef deze vast met plakband zodat het sjabloon niet meer kan verschuiven.
Neem wat schoolbordverf en begin te verven van buiten naar binnen. Let op dat er geen verf onder je sjabloon komt. Laat zo'n 15 minuten drogen en schilder er dan een tweede laag op. Laat terug zo'n 15 minuten drogen en verwijder dan heel voorzichtig je sjabloon.
Nu kan je beginnen krijten.
Zelf vond ik het wel leuk om er kruidenpotjes van te maken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten