vrijdag 19 februari 2016

Vegetarische pita met yoghurt dip




Boodschappenlijstje (4 personen)

Pitabroodjes
1 ui
2 teentje look
3 el bladpeterselie
1 el verse koriander
400 gram kikkererwten
2 el bloem
Olijfolie
Peper
Zout
Veldsla

Voor de yoghurtdip:

2 teentjes look
1 rode ui
1/2 komkommer
Citroensap
200 ml yoghurt

Hoe maak je het:

Spoel de kikkererwten, laat uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Doe samen met de kikkererwten, de verse kruiden, bloem, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout in de blender en mix tot een dikke pasta. Rol er balletjes van en bak ze goudbruin.

Snipper 1 rode ui en de knoflook fijn. Rasp de komkommer. Meng met de yoghurt, breng op smaak met het citroensap en kruid met peper en zout.

Spoel de veldsla en snij de overige 2 uien in kleine partjes.

Gril de pitabroodjes krokant en snij ze open. Vul ze met veldsla, de balletjes, de rode ui en een lepel van deyoghurtdip. Werk eventueel af met koriander. 

Bon appetit!