Pagina's

maandag 22 februari 2016

Opgevulde courgette

De maandagavond is hier altijd de avond met de meeste rush. Niet zo leuk eigenlijk om de werkweek zo te starten. Wat het avondeten betreft, kies ik meestal iets gemakkelijk zoals spaghetti, quiche of een ovenschotel.
Deze avond stond er veggie op het menu. Of course, we houden 'dagen zonder vlees' zo goed als mogelijk vol. Ik wist enkel dat ik opgevulde courgette ging klaarmaken. Met wat ik die wou vullen werd zo'n beetje last-minute beslist. 
Mijn à l'improviste gerechtje viel hier zo goed in de smaak dat ik deze met jullie wel wil delen :-)
Boodschappenlijstje (3 personen):

1 ui
3 grote wortels
tomaat in blik
3 courgettes
klein bakje champignons ka
Tofu (ik nam Italiaanse Tofu)
gemalen kaas

Hoe maak je het:

Snipper de ui en stoof ze aan in wat olijfolie. Snij de wortels in fijne stukjes en stoof ze mee met de ui. Snij de champignons in fijne blokjes en doe ze bij de ui en wortel. Roer goed om zodat dit niet aanbakt.
Voeg de tomaat in blik toe. Kruid met peper en zout en wat Provençaalse kruiden.

Bak de tofu in de pan en voeg ze bij de tomatensaus. Eventueel de saus nog wat afkruiden.

Snij de courgettes in de lengte doormidden. Haal de zaadjes eruit. Leg deze in een ovenschotel en besprenkel met wat olijfolie. Vul met de tomatensaus en werk af met wat gemalen kaas.

Plaats zo'n 20 minuten in de oven op 180°C 

Hierbij serveerde ik nog wat couscous met rozijntjes, fijn gesneden dadels en abrikozen maar je kan dit gerust ook eten met gekookte aardappelen.

Smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten