Al een week zijn we bewust bezig om minder vlees te kopen. En het gaat redelijk. Thuis proberen we vegetarisch te koken. En als we op visite moeten, dan mag er al eens gezeurd worden.
Vorige week aten we deze heerlijke vegetarische lasagne.
Boodschappenlijstje
voor 4 personen
1/2 Aubergine
1/2 Courgette
1 paprika
1 ajuin
400gr Verse vellen pasta voor Lasagne
300gr Geraspte kaas
Bechamelsaus
Room
1 blikje gepelde tomaten
1 klein blikje tomaten concentraat
Hoe maak je het:
- Snij de courgette en aubergine in dunne schijfjes en roer wok deze even snel met wat boter.
- Snij de ajuin en paprika in grove stukken en bak fruit deze in een diepe kom met wat boter. Voeg er de tomaten aan toe en kruid met italiaanse kruiden.
- Maak een eenvoudige Bechamel saus met boter, bloem en wat melk. Kruid af met peper en zout en nootmuskaat.
- maak laagjes begin met de aubergine en wat tomaten saus en wissel af met bechamelsaus, tomaten saus en courgette.
-Eindig met de geraspte kaas en overgiet de geraspte kaas met room. Dit geeft een heerlijk smeuïge kaas topping nadat de lasagne 30-40min in de over heeft gebakken.
(De baktijd hangt vooral af van het type lasagne vellen die je gebruikt)
Smakelijk
- Snij de ajuin en paprika in grove stukken en bak fruit deze in een diepe kom met wat boter. Voeg er de tomaten aan toe en kruid met italiaanse kruiden.
- Maak een eenvoudige Bechamel saus met boter, bloem en wat melk. Kruid af met peper en zout en nootmuskaat.
- maak laagjes begin met de aubergine en wat tomaten saus en wissel af met bechamelsaus, tomaten saus en courgette.
-Eindig met de geraspte kaas en overgiet de geraspte kaas met room. Dit geeft een heerlijk smeuïge kaas topping nadat de lasagne 30-40min in de over heeft gebakken.
(De baktijd hangt vooral af van het type lasagne vellen die je gebruikt)
Smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten