zondag 13 december 2015

Cookies


Ik weet niet of jullie dit ook hebben, maar als Kerst dichterbij komt heb ik altijd zin om (kerst)koekjes te bakken. Het huis dat dan heerlijk ruikt naar vers gebakken koekjes om dan op te smullen bij een heerlijk potje koffie of een warme tas chocolademelk. 

Gisteren maakte ik deze lekkere en gemakkelijke koekjes.







Boodschappenlijstje:

350 g bloem
250 g boter
120 g suiker 
1 zakje vanillesuiker
2 eidooiers
frambozenconfituur



Hoe maak je het:

 Meng alle ingrediĆ«nten in een kom.
- Voeg de eidooiers en de boter toe en kneed alles tot een glad deeg. 
- Zet het deeg 1 uur in de koelkast. 
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad (ca. 4 mm dik) en steek de vormpjes uit.
- Steek bij de helft van de koekjes een gat uit in het midden
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 13 min. lichtbruin.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
- Bestrijk de koekjes zonder gat met rode jam.
- Bestrooi de koekjes met het gat met poedersuiker en leg ze, met de poedersuikerkant naar boven, op de met jam bestreken koekjes. Druk ze licht aan.

Smakelijk!