woensdag 20 mei 2015

Appelmuffins met kaneel

Een gebakje om mee te scoren. En heerlijk bij een tasje koffie :-)






Boodschappenlijstje:

-160 gram gesmolten boter
-375 gram zelfrijzende bloem
-125 gram licht bruine suiker
-1 kl kaneel
-2 eieren
-250 ml melk
-3 appelen
-muffinblik voor 12 muffins
-bakpapier


Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 210°C. Beboter een vorm voor de muffins. Knip vierkantjes van bakpapier en bekleed de vormpjes ermee.

Zeef de bloem en meng ze met de suiker en kaneel.

Klop de eieren los met de melk en giet het mengsel bij de bloem en suiker. Doe er de gesmolten boter bij en meng met een houten lepel.

Schil de appelen en snij ze in blokjes en doe ze bij het beslag.

Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag en zet 20 à 25 minuten in de oven.

Plaats ze op een roosten om af te koelen.

Smakelijk!