woensdag 25 februari 2015

Banana cookies

Vandaag deed collega Ornella mij watertanden met haar bananenbrood. In plaats van bananenbrood te bakken, koos ik voor banaan chocolade koekjes.

In een wip klaar en overheerlijk.

Alyssa zal morgen blij zijn met haar vieruurtje.





Boodschappenlijstje:

- 125 g boter
- 7 el suiker
- 1 groot ei
- 1 tl vanille-essence
- 1 rijpe, geprakte banaan
- 175 g bloem
- snufje zout
- 2 el melk
- 115 g bittere chocola (minstens 52% cacao), grof gehakt

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de boter en de suiker in een mengkom tot een luchtig mengsel.
Klop in een andere kom het ei los met de vanille-essence.
Giet het eimengsel scheutje voor scheutje bij het botermengsel. Klop het beslag steeds goed door. Voeg de geprakte banaan toe en blijf kloppen.
Zeef de bloem met het zout boven een kom. Schep dit door het bananenmengsel. Roer 2 eetlepels melk door het deeg en schep de chocola en walnoten erdoor.
Schep met een eetlepel ca. 6 hoopjes deeg op voldoende afstand van elkaar op elke bakplaat. Als u maar over 1 bakplaat beschikt, zult u 2 keer moeten bakken.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 15-20 min. goudbruin. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.