zondag 14 december 2014

Zalm met vulling van gedroogde tomaten en dragon

Eén keer per week proberen wij hier toch vis op tafel te toveren. Met een kleuter in huis is vis niet altijd een succes, maar hiermee heb ik toch wel gescoord :-)




Boodschappenlijstje voor 4 personen:

1 zalmfilet van 1 kg
2 eetlepels pesto rosso
8 à 10 zongedroogde tomaten
1 bosje dragon


4 eetlepels fromage blanc
1 eetlepel fromage frais
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel kruidenmosterd
zout en peper
sjalotje
gehakte verse kruiden (peterselie, dille, dragon, bieslook, ...)

Hoe maakt u het:

Verwarm de oven voor op 180°

Snijd de zalmfilet in de lengte door. 

Neem een kwast en bestrijk beide stukken zalmfilet met pesto rosso. Verdeel de gedroogde tomaten en dragonblaadjes over de pesto.

Leg de twee stukken zalmfilet op elkaar. Neem wat keukengaren om ze samen te binden.

Leg de gevulde zalm op wat bakpapier en laat zo'n 15 minuten bakken in de oven. (afhankelijk van de dikte van de zalm)


Meng voor de blanke kruidensaus in een kom de fromage blanc met de fromage frais, de crème fraîche en de kruidenmosterd (werd vervangen door kruidenkaas). Breng op smaak met peper en zout.

Snipper het sjalotje en voeg het toe aan de saus. Voeg daarna de gehakte kruiden toe en meng goed.

Smakelijk!