woensdag 10 september 2014

Tikka masala

Een gerechtje om kip en rijst eens wat op te pimpen. In een wip klaar en overheerlijk. Laat het u smaken.


 





Boodschappenlijstje:
  • 1 bosje verse koriander
  • arachide- of zonnebloemolie
  • 1 klontje boter
  • 2 middelgrote uien, gehalveerd en in dunne plakjes
  • een stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, in dunne plakjes
  • ½ potje van 283 g Patak's tikkamasalapasta
  • 4 ontvelde kipfilets in 2 cm dikke reepjes
  • 1 blik tomatenstukjes van 400 g
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml
  • 200 g griekse yoghurt

Hoe maakt u het:


Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes, houd ze apart en hak de steeltjes fijn.

Zet een grote braadpan op matig tot hoog vuur en doe er een paar scheuten olie en een klontje boter in. Doe de uien, peper, gember en koriandersteeltjes erbij en bak die 10 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.

Doe de tikkamasalapasta en de reepjes kipfilet erbij. Roer zodat alle stukjes kip met de currypasta in aanraking komen en strooi er wat zout en peper op. Voeg de tomaten en de kokosmelk toe. Opgepast met de kokos, liever beetje bij beetje toevoegen want dat kan nogal doorsmaken.

Zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen. Controleer de curry regelmatig om te kijken of hij niet te droog wordt en doe er als het nodig is nog wat extra water bij. Als de kip mals en gaar is, voeg je desgewenst wat extra zout en peper toe - wees er wel voorzichtig mee.

Deze curry is fantastisch met rijst. Doe er eventueel nog een schepje griekse yoghurt op en werk af met een korianderblaadje.