vrijdag 7 maart 2014

Noedels met vijfkruidengarnalen

De vrijdagavond mag er al iets specialers op tafel getoverd worden. Het moet niet steeds appelmoes of spaghetti zijn.
Vanavond aten we noedels, of toedels zoals Alyssa het noemt, met stokjes. 





 

 Boodschappenlijstje voor 4 personen

600 gram eiernoedels
4 el arachide-olie
800 gram grote garnalen
2 tl vijfkruidenpoeder werd vervangen door ras el hanout
4 sjalotten fijn gesneden
4 cm verse geraspte gemberwortel
4 el zoete Indische sojasaus
260 gram sperziebonen

Hoe maak je het:

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en vang hierbij 125 ml van de hete vloeistof op.
Verhit 3 el olie in een wok op een hoog vuur. Bestuif de garnalen met de vijfkruidenpoeder, bestrooi met wat zout en peper en roerbak ze 2 min. Schep ze op een bord.
Draai het vuur lager en voeg de rest van de olie toe aan de pan. Roerbak de sjalot 2 min. Voeg de gember toe en bak hem 1 min. mee tot het aroma vrijkomt. Voeg de sojasaus en sperziebonen toe en roerbak nog 2 min. tot de saus wat dikker wordt en karamelliseert.
Voeg de garnalen, de noedels en het opgevangen water toe aan de pan en schep alles door elkaar.

Smakelijk.


Bron: Delicious 03/2014