vrijdag 21 februari 2014

Soezendeeg - Banketbakkersroom - Ganache

in de juiste volgorde en combinatie samenbrengen en je bekomt een typisch zondagnamiddag gebakje: éclairs!

Geprobeerd in de kookles en als bewijs van kunnen nog eens thuis gemaakt. Moeder en dochter waren direct overtuigd: dit mag ik nog eens maken!

Hieronder het receptje

Soezendeeg

voor 4 stuks: 30 gr water - 30 gr melk - 20 gr boter - 35 gr bloem - 65 à 75 gr eieren - snuifje zout

Breng het water met de melk, zout en de boter aan de kook. Roer er daarna de bloem met een spatel door. Blijf op het vuur verder roeren tot het mengsel droger wordt. Laat even afkoelen en roer er dan de eieren in 2 keer door tot een glad, spuitbaar beslag.
Doe het beslag in een spuitzak, spuit worstjes van +- 3cm dik en 10cm lang (afhankelijk van je persoonlijke voorkeur).
Bak 20 min in een voorverwarmde oven van 180°C

Banketbakkersroom

1/2 l melk - 3 dooiers - 45 gr puddingpoeder - 125 gr suiker - 1 vanillestok

Klop de eierdooiers met het puddingpoeder en de suiker los in een beetje melk. Breng de rest van de melk aan de kook met het vanillemerg. Schep enkele lepels warme melk door het crème mengsel en klop dit dan door de warme melk. Laat inkoken tot een dikke pap, al roerend.
Giet de pap in een koude kom, dek af met een plasticfolie tegen de pudding en zet in de koelkast.

Ganache

50 gr slagroom - 25 gr glucose - 50 gr pure chocolade - muizenstrontjes (aka hagelslag)

Breng de room met de glucose aan de kook en giet op de chocolade.


En na een beetje hocus pocus bekom je volgend resultaat:



Smakelijk!